• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Sarajevo, 19.12.2013. godine) – Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo i rukovodilac Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji radi realizacije prve faze projektne aktivnosti „E learning - poduzetništva za nezaposlene osobe - On line škola malog biznisa“. Projekat će zajednički finansirati Federalni zavod za zapošljavanje i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) putem YEP-a.

„S obzirom da postoji potreba za unapređenjem poduzetničkih kompetencija i svijesti o značaju poduzetništva, a s ciljem unapređenja kvaliteta naših usluga, odlučili smo se za realizaciju jednog ovakvog projekta koji podrazumijeva on line educiranje u vezi sa poduzetništvom, odnosno pokretanjem vlastitog biznisa. Riječ je o početnoj fazi projektne aktivnosti. Želim se zahvaliti partnerima u ovoj aktivnosti – Projektu zapošljavanja mladih (YEP) i SDC-u – što su prepoznali važnost ovog projekta te nas odlučili podržati“, rekao je Rešo.

Markuš je istakao da se prva faza projektne aktivnosti odnosi na izradu odgovarajućih nastavnih modula, tehničkih i kreativnih rješenja, tj. izradu web alata koji će sadržavati nastavne module i druge formate sadražaja koji će pomoći osobama iz ciljne grupe, a predviđena je i obuka zaposlenika Federalnog zavoda za zapošljavanje da koriste i ažuriraju novi web alat.

 

 

Arhiva