• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Tuzla, 19.5.2017. godine) - Jučer je u Tuzli u SKPC Mejdan održan Sajam zapošljavanja na kojem su poslodavci ponudili oko 1.000 slobodnih radnih mjesta, a koji je organizovala JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih – YEP.

Cilj sajma je bio stvaranje uslova za direktan kontakt nezaposlenih lica i poslodavaca, prilika da se međusobno upoznaju, razgovaraju, razmijene podatke, a sve u svrhu selekcije i zapošljavanja najboljih kandidata.

˝Sajam zapošljavanja je bio mjesto susreta nezaposlenih osoba sa velikim brojem poslodavaca uz mogućnost ličnog predstavljanja poslodavcu, te stručnu podršku predstavnika Službe za zapošljavanje i profesionalno fotografisanje za biografiju˝, istakao je direktor Službe Senad Muhamedbegović.

Sajam nije poslužio samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji su imali priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje, rekao je Muhamedbegović.


 

Arhiva