• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Tuzla, 14.12.2016. godine) - Predstavnici Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona su u septembru 2015. godine potpisali Memorandum o suradnji i realizaciji “Reformskog paketa” sa Vladom Švicarske, u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji je podrazumijevao rekonstrukciju biroa Gradačac, Banovići i Tuzla, kao i pripremu projektne dokumentacije za rekonstrukciju još četiri općinska biroa. Istovremeno, zaposleni Službe su osposobljeni za rad po novim procedurama.

 

Cilj rekonstrukcije bio je prilagođavanje fizičkog prostora novim metodama rada koje će Služba provoditi u narednom periodu. Nove metode odnose se na razdvajanje administrativnih poslova i savjetovanja nezaposlenih i poslodavaca, a sve u cilju bržeg i efikasnijeg pružanja usluga.

 

Biro za zapošljavanje Tuzla već nekoliko mjeseci primjenjuje novi metod rada, a adaptirani prostor sa moderno uređenim prostorijama, tehničkom opremom i obučenim zaposlenicima omogućit će pružanje još kvalitetnije usluge.

 

Nakon rekonstrukcije najvećeg Biroa za zapošljavanje u Kantonu, te nedavno rekonstruisanih biroa Gradačac i Banovići, planirano je prenošenje dobre prakse i na ostale općinske biroe.

 

Otvaranju Biroa Tuzla prisustvovali su premijer TK Bego Gutić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar, direktor GOPA-e i rukovodilac YEP-a Ranko Markuš, predstavnici Ambasade Švicarske u BiH, te drugi brojni zvaničnici i predstavnici institucija i organizacija sa područja Tuzlanskog kantona i poslodavci.

 

Arhiva