• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Sarajevo, 13.12.2013. godine) - Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta “JobFAIR '13 – Iskoristi svoju šansu!'' počinje uskoro.

Sajam će se održati 16. i 17. decembra u Nacionalnoj i Univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine, u periodu od 09:00 do 17:00 sati. Ulaz na Sajam je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Ovogodišnji JobFAIR donosi niz popratnih sadržaja kao što su radionice, prezentacije kompanija i druge aktivnosti. Do sada, studenti su imali priliku učestvovati na Facebook nagradnoj igri, organizovanoj u saradnji sa Centrom za poslovnu edukaciju, te osvojiti besplatan kurs poslovnog engleskog. Također, u toku je  i takmičenje

'API challenges you - Code your way to API!' organizovano od strane Authority Partners-a, te mnoge druge aktivnosti koje studenti redovno mogu pratiti na zvaničnoj web  stranici Sajma www.jobfair.ba.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu i informišu se o znanjima i vještinama koje traže kompanije iz određene struke. Samim tim, Sajam omogućava studentima da dobiju uvid u kojem smjeru da tokom i nakon studija usavršavaju vlastite kvalifikacije i dopune CV. Studenti mogu posjetiti  prezentacije kompanija i bolje se upoznati sa potencijalnim budućim poslodavcima, te ostaviti svoju biografiju.

Generalni godišnji partner Sajma je BH Telecom. Srebrni partneri Sajma su Infobip i Authority Partners, te  ostale kompanije koje će ove godine predstaviti svoje područje djelovanja su : Energoinvest SUE, Zira , Sysitem Verification,  Walter IT Services,  AtlantBH, Prevent i  Ping.

Navedene kompanije nude zaposlenje studentima i diplomcima inženjerskih nauka poput računarsko - informacijskih, elektrotehnike, građevine, mašinstva i arhitekture. Pored ovih kadrova, kompanije učesnice zapošljavaju studente ili diplomce  Ekonomskog fakulteta.

Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Federalni zavod za zapošljavanje, Centar za poslovnu edukaciju, Nacionalna i Univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, Microsoft Bosna i Hercegovina, te Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo kao suorganizator Sajma.

Zainteresovani mogu ostaviti svoj CV na www.jobfair.ba gdje su također dostupne i sve dodatne informacije o Sajmu

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

 

Arhiva