• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Sarajevo, decembar 2013. godine) - U hotelu Crystal u Sarajevu 12.12.2013. godine održana je svečana ceremonija dodjele nagrada za najbolje klubove za traženje posla u BiH za postignute rezultate tokom 2013. godine.

U konkurenciji 17 klubova dodijeljene su nagrade u nekoliko kategorija: najboljim u Federaciji BiH proglašen je Klub za traženje posla Tuzla sa ostvarenim posredovanjem u zapošljavanju 20 članova i najvećim brojem članova u FBiH – ukupno 89 članova Kluba u periodu od decembra 2012. do oktobra 2013 godine.

Drugo mjesto u FBiH je zauzeo Klub za traženje posla iz Travnika sa 19 zaposlenih članova i sa najaktivnijim članovima Kluba koji su imali najveći broj zakazanih intervjua kod poslodavaca, te najviše kontakata sa poslodavcima, dok je treće mjesto zauzeo Klub Kalesija sa 16 zaposlenih članova.

Najbolji klub u Republici Srpskoj je Klub za traženje posla Modriča, sa posredovanjem u zapošljavanju 29 članova u periodu od decembra 2012 do oktobra 2013. Drugo i treće mjesto zauzeli su klubovi Teslić sa 24 zaposlena i sa najaktivniijim članovima, te Srbac sa 23 zaposlene osobe u periodu od decembra 2012. do oktobra 2013.godine, dok je Klub iz Zvornika imao najviše članova u RS, njih 70.

Mjerenje učinaka i nagrađivanje klubova je urađeno na osnovu razvijenog alata za elektronsko izvještavanje, te rang liste klubova koja se nalazi na linku http://www.yep.ba/node/2047.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) je uspostavio mrežu od 17 klubova za traženje posla u okviru javnih službi za zapošljavanje, koju nastavlja podržavati i razvijati dodatne usluge koje se mogu staviti na raspolaganje mladima u klubovima.

Tokom ceremonije premijerno su prikazani TV klipovi koje je Projekat pripremio u sklopu saradnje sa BHRT i koji će biti emitovani u emisiji ¨Recept za uspjeh¨ u kojoj su prikazane pozitivne priče mladih ljudi koji su korisnici nekih od usluga Projekta.

 

 

Arhiva