• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Sarajevo, 13.12.2013. godine) – Federalni zavod za zapošljavanje je jučer bio domaćin četvrte sjednice Upravnog odbora projekta Adriatic Welfare Mix, a prisustvovali su joj predstavnici osam od deset partnerskih organizacija iz Albanije, Italije, Hrvatske i Crne Gore. Razmatrane su do sada realizirane aktivnosti te dogovoreni naredni koraci u implementaciji Projekta.

Projekat se realizira u okviru programa Adriatic IPA Cross Border cooperation 2007-2013, a opći cilj jeste povećati saradnju među jadranskim zemljama u oblasti socijalne politke i podrške razvoju lokalnih sistema kroz osiguravanje pružanja kvalitetnih socijalnih usluga kao bitnog faktora životnog standarda. Projekt u trajanju od tri godine započeo je u septembru 2012. godine, a njegova vrijednost iznosi 2.712.220 eura.

Nakon sjednice Upravnog odbora, održan je okrugli stol „Procjena tržišta rada u Bosni i Hercegovini“, kojem je, pored predstavnika Projekta, prisustvovao i direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Adnan Delić, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo, kao i direktor Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš.

O zaključcima okruglog stola javnost će biti informisana naknadno.

 

Više slika sa sjednice Upravnog odbora i okruglog stola dostupno je u našoj fotogaleriji.

 

Arhiva