• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Sarajevo, 4.4.2011. godine) - Kad imaš ideju i početni kapital, svako može sebi stvoriti radno mjesto, moto je vlasnika sarajevske galerije unikatnog nakita "Slatko i malo" 28-godišnjaka Senade Grbo i Eldara Nurkovića.

- Posao će naći samo oni koji žele. Prije nego što smo otvorili ovu galeriju, koja je ujedno i radionica, bavili smo se raznim poslovima, ali ništa trajno. Nakit smo počeli izrađivati slučajno, preko noći, i shvatili smo da oboje imamo dara za to - priča nam Nurković.

Dodaje da su najprije počeli prodavati nakit prijateljima, nakon čega su zakupili mali zatvoreni štand na sarajevkoj pijaci "Sirano".

- Prostor je bio toliko skučen da Senada i mušterija nisu istovremeno mogli boraviti u njemu. Zahvaljujući Federalnom zavodu za zapošljavanje, dobili smo početni kapital koji smo uložili u kupovinu mašina i zakup novog prostora na boljoj lokaciji. Sada imamo više od 3.000 mušterija, od kojih je većina za nas čula putem Facebooka - ističe Nurković.

Grbo dodaje da zarađuju dovoljno za pristojnan život, a da posao dobro ide iako su ga pokrenuli u vrijeme najveće krize.

- Cijene smo prilagodili kupovnoj moći građana pa je, osim kvaliteta i maštovitosti, i to jedan od faktora našeg uspjeha - kaže Grbo.