• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

 

DNEVNI AVAZ, april 2012. godine – Kako izvještava Dnevni avaz u broju od 26.4.2012. godine, među deset kompanija, kojima je nedavno dodijeljena biznis nagrada „Gazela“ za brzi rast, značajno zapošljavanje i društvenu odgovornost, nalazi se i maglajski „H-M promet“ Muhameda Hrnjića. Ova firma se već godinama bavi proizvodnjom zaštitne odjeće, uglavnom za njemačko tržište. U „H-M prometu“ trenutno je zaposleno 256 radnika prosječne dobi od 22 godine.

Prema riječima Hrnjića, najsavremenija proizvodnja zaštitne odjeće odvija se u tri pogona.

„Velika je čast dobiti priznanje. Zahvaljujući našem njemačkom partneru Gottfried Schmidtu, imamo ugovorene poslove za narednih pet godina. Broj radnika stalno je u porastu. Samo krajem prošle godine radni odnos su zasnovale 42 osobe. Ova nagrada obavezuje nas da i dalje nastavimo s uspješnim poslovanjem“, kazao je Hrnjić.

U vrijeme kad smo posjetili ovu firmu završavao se konferencijski sastanak sa partnerom iz Njemačke. Praksa je da se sastanci održe svakih 15 dana kako bi se na vrijeme otklonili svi uočeni nedostaci.

Hrnjić kaže da je poslovna deviza kompanije „Kvalitet i rok isporuke“.

„Svakodnevno stižu nove narudžbe. Od njemačkog partnera u januaru smo dobili novi posao za velikog naručioca 'Rewe'. Uvodimo i nove asortimane zaštitne odjeće. Na nama se samo da održimo kvalitet, a posla će biti“, dodao je Hrnjić.

(Izvor: Dnevni avaz)

Potrebno je istaći da je „H-M promet“ korisnik poticajnih sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje po programima zapošljavanja nezaposlenih.