• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

(Februar 2013. godine) - U pripremi priloga za TV serijal „Recept za uspjeh“ koji se prikazuje svakom srijedom u večernjem terminu na Televiziji Bosne i Hercegovine, Projekat zapošljavanja mladih i ekipa BHRT-a je posjetila jednog od korisnika Kluba za traženje posla u Kaknju koji je ubrzo nakon programa podrške i obuke u Klubu dobio svoj prvi posao kao pripravnik u JP„ŠPD-ZDK“ d.o.o Zavidovići, poslovnoj jedinici Kakanj. Elmin Karzić je u razgovoru sa ekipom BHRT-a ispričao svoju put od završetka školovanja i pronalaska zaposlenja, te tom prilikom istakao značaj podrške u zapošljavanju koja je potrebna mladima.

Kao što Elmin kaže, mlade osobe ne smiju sjediti i čekati da im se ponudi posao, već aktivno tražiti posao, raditi na građenju vlastite mreže kontakata i jačanju vještina koje tržište rada iziskuje. Neposredno prije posjete Šumariji Kakanj, gdje su ekipa Projekta zapošljavanja mladih i Televizije Bosne i Hercegovine srdačno dočekani od strane svih prisutnih zaposlenika, obavljeni su kratki intervjui sa predstavnicima Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, šefa biroa Kakanj i voditelja Kluba za traženje posla koji funkcioniše u sklopu biroa.

Mladi nisu sasvim pasivni u traženju posla, ali su demotivisani i obeshrabreni i zato se nadamo da će priče kao što je Elminova poslužiti kao svijetao primjer koji će ih dodatno motivisati da budu uporni u svojoj potrazi za poslom.

Projekat zapošljavanja mladih je na kreativan način predstavio neke od uspješnih priča mladih ljudi putem promotivnog paketa razglednica koji se može preuzeti nahttp://yep.ba/yep-u-akciji/, a na jednoj od razglednica se nalazi upravo Elminova priča. Ova aktivnost je realizovana u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka kompanija GOPA mbH.

Ova aktivnost je realizovana u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka kompanija GOPA mbH“ http://yep.ba/elminov-prvi-posao/