• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

 

(Odžak, april 2012. godine) - Danas raditi obuću znači poboljšavati uslugu iz dana u dan i imati čiste kriterije, cijene, kvalitet i bonitet. Kompanija Brkić A&A iz Odžaka, osim ovih osobina, ima i ogromne količine ljubavi i entuzijazma prema ovom poslu. Kod razvoja novih proizvoda nisu pristali na kompromise tako da su postigli obilje svojih inovacija i kreativnih rješenja. U razgovoru sa uposlenicima, svi se mogu uvjeriti da ova kompanija uvodi nova mjerila i ne boji se budućnosti.

Prije 12 godina počeli su sa radom kao mala proizvodna radionica sa 250 kvadrata i 20 uposlenih uz dnevnu proizvodnju 120 pari gornjih dijelova cipela. Danas su jedno od najvećih preduzeća u oblasti sklapanja obuće za inostranog kupca sa preko 200 uposlenika u četiri proizvodne hale gdje se svakog dana kompletno sklapa preko 1.800 pari gotovih proizvoda. Sam početak rada kompanije Brkić A&A obilježio je rad za italijanskog kupca, potom se posao proširio i na Sloveniju, dok su u zadnjih šest godina kooperanti u proizvodnji za čuvenu njemačku kuću Ara shoes.

Poslovanje u okviru velikog proizvodnog lanca donijelo im je i potrebnu dozu sigurnosti u ovim nemirnim vremenima.

Brkić A&A ulaže mnogo u obuku novih kadrova kojima i osigurava radno mjesto.

"Želim se zahvaliti Federalnom zavodu za zapošljavanje koji je ovaj cijeli projekat prepoznao, svesrdno pomogao prilikom zapošljavanja mladih radno sposobnih ljudi sa završenim srednjim zanimanjima različitih usmjerenja, ali koji su tada bili bez radnog mjesta. Ovdje su bili dobrodošli i mi smo ih primili", navodi Suad Brkić, osnivač i direktor firme Brkić A&A.

Jasna vizija razvoja i poboljšanje usluga iz dana u dan ono je što krasi menadžment firme Brkić A&A. U saradnji sa kompanijom Ara shoes, ovladali su obradom goroteks materijala i dobili licencu za izradu obuće od materijala budućnosti, a to je danas stvar prestiža na tržištu obuće. Budućnost vide u nastavku i proširenju saradnje sa evropskim i svjetskim partnerima te proširenju kapaciteta, pokretanju vlastitog brenda "od ideja i projekta do zadovoljnog korisnika".

Kompanija Brkić A&A d.o.o. Odžak dobitnik je bh. biznis nagrade "Gazela", koju dodijeljuje Kameleon M&M Grupa, što ide u prilog tvrdnji da je riječ o krajnje ambicioznoj i oziljnoj firmi.

(Izvor: ekapija.ba)