• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

 

(Tešanj, april 2012. godine) - Alpina-Bromy, tvornica obuće iz Tešnja, ovih dana kreće u realizaciju planova vezanih za proširenje proizvodnih kapaciteta. Naime, proizvodni proces koji se sada odvija unutar objekta od 4000 m2, Alpina-Bromy u naredna dva mjeseca planira proširiti pravljenjem nove hale.

"Gradnja kreće ovih dana, radi se o dogradnji poslovno-skladišnog prostora s kojim ćemo dobiti mogućnost da unutar postojećeg objekta, stvorimo prostor za proširenje proizvodnje", istakao je Suad Roša, direktor Alpina-Bromy, naglašavajući da će uposliti dodatnih 100 radnika. Prema njegovima riječima, vrijednost investicije je oko milion maraka, jer se radio velikom prostoru za skladište gotove proizvodnje.

"Ovih dana se očekuje i potpisivanje ugovora sa izvođaćem radova, firmom Inter d.o.o. Doboj Jug, s kojima smo radili i prvu i drugu zgradu, pa tako i ovu dogradnju", dodaje Roša. Osim ove dogradnje, kako je kazao, u narednom periodu planira se izgradnja još jedne veće hale, namijenjene isključivo za proizvodnju. Radi se o kapacitetu od oko 2.000 m2 prostora, s kojom je planirano zapošljavanje još 200 radnika.

Inače, Alpina-Bromy nastala je zajedničkim ulaganjem firme Alpina d.o.o. iz Slovenije i Suada Roše i bavi se proizvodnjom muške i ženske obuće i modne galanterije.

Uspjehu ove firme doprinio je i Federalni zavod za zapošljavanje, davaljem poticajnih sredstava po Programu zapošljavanja i samozapošljavanja povratnika iz 2010. godine te po Programu sufinansiranja zapošljavanja mladih bez radnog iskustva iz 2011. godine.