• PDF
  • Ispis
  • Facebok
  • Facebok

Mladi

SAMOZAPOŠLJAVANJE – OMLADINSKO PODUZETNIŠTVO

Ukoliko želite da se samozaposlite, pokrenete vlastiti biznis i postanete poduzetnik, te da sami odlučujete o svom angažmanu i zaradi, potrebno je da  se u službi za zapošljavanje raspitate o projektima samozapošljavanja namijenjenim različitim kategorijama nezaposlenih osoba među kojima su i mladi do 30 godina.

Službe za zapošljavanje kroz projekte podrške samozapošljavanju mladih, kao mjere za smanjenje nezaposlenosti mladih, pružaju finansijsku i edukativnu podršku budućim poduzetnicima. Iskoristite šansu! Prijavite se na javni poziv za učešće u projektima samozapošljavanja nezaposlenih osoba. Uključite se u obuku o poduzetništvu.

PRVO RADNO ISKUSTVO

Nemate radno iskustvo, mladi ste, a poslodavci traže radnike sa iskustvom. Kroz programe sufinansiranja zapošljavanja mladih bez radnog iskustva, koje realiziraju službe za zapošljavanje, možete steći potrebno radno iskustvo i postati konkurentniji na tržištu rada.

OBUKA I STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Nemate uspjeha u traženju posla u struci, zanimanju? Ne volite poslove za koje ste se školovali? Prekinuli ste obrazovanje i nemate stručnih kvalifikacija?

Programi stručnog osposobljavanja, obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije su pravo rješenje. Obukom, sticanjem novih znanja i vještina, promjenom zanimanja ili sticanjem viših kvalifikacija značajno povećavate šanse za posao. Preuzmite inicijativu i izaberite neki od programa u zavisnosti od potreba tržišta ili zahtjeva poslodavaca. Ove aktivnosti omogućavaju vam da steknete znanja i vještine koje se traže na tržištu rada, da promjenite pravac svoje karijere i dođete do novih mogućnosti za posao. Koristite usluge Centra za informisanja, savjetovanje i obuku (CISO) i Kluba za traženje posla pri službama za zapošljavanje.

Nezaposlene osobe zainteresovane za pohađanje obuka treba da se obrate svom savjetodavcu za zapošljavanje i raspitaju se o aktuelnim projektima obuke i stručnog osposobljavanja.

 

 

Publikacije

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Fond
adriatic
Ministarstvo rada
boljiposao
posao
agencijazarad
joob
YEP
Obuke.ba
eures
abeceda
fino