Povratak

Uvodna riječ

Autor: FZZZ Admin / 08.07.2014

Poštovani posjetioci,

U vremenu u kojem živimo informacije su veoma značajne, posebno one koje nam omogućavaju saznanja o svijetu rada.
Internet stranicu smo pokrenuli kako bismo Vam pružili brži i jednostavniji pristup podacima o slobodnim radnim mjestima, ponudi radne snage, projektima zapošljavanja i samozapošljavanja i ostalim korisnim informacijama, uključujući statističke podatke o kretanjima na tržištu rada.

Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba Federacije BiH osnovan je Federalni zavod za zapošljavanje, javna ustanova uspostavljena radi sprovođenja politike i mjera u oblasti rada i zapošljavanja, socijalne sigurnosti nezaposlenih, unapređenja zapošljavanja, profesionalne orijentacije, obuke i prekvalifikacije, te objedinjavanja evidencije u oblasti rada i zapošljavanja, i drugih poslova iz ove oblasti.

S ciljem što boljeg informiranja javnosti, nezaposlenih lica i poslodavaca, na našoj stranici imate priliku da se bolje upoznate sa radom, planovima i programima Federalnog zavoda i kantonalnih službi za zapošljavanje. Na nama je da vodimo brigu o pravima i statusu nezaposlenih, pružimo stručnu pomoć pri izboru i promjeni zanimanja i drugu materijalno–pravnu zaštitu. Svakodnevno ćemo Vam pružati najnovije informacije u vezi sa radom Zavoda i otvorenim radnim mjestima, a jednom mjesečno imat ćete na raspolaganju statistički pregled podataka o zaposlenim i nezaposlenim licima na prostoru Federacije BiH prezentovan u Biltenu i dostupan na internet stranici.

Pozivamo Vas da Vašim učešćem naša stranica postane interaktivna. Učestvujte u anketi, uputite sugestije za poboljšanje rada i pitajte sve što Vas interesuje iz oblasti tržišta rada.
Dobro došli na internet stranicu Federalnog zavoda za zapošljavanje!

Ravnateljica | Helena Lončar